top of page

Werkgever

Werknemer?

 

Voel je je een werkende mantelzorger? Of ben je een mantelzorgende werknemer? In ieder geval kan het veel ongewenste onrust geven. Terwijl het werk jou zoveel plezier geeft, dat het je de boost geeft om er thuis weer tegenaan te kunnen! Je wilt jouw werk niet missen!

De mantelzorgmakelaar kan regeltaken voor je overnemen, zodat je je als werknemer zich weer beter kan focussen op het werk.

Bespreek met jouw werkgever dat je een probleem hebt in de combinatie werk en mantelzorg. Vaak heeft hij/zij en jouw collega's allang gezien dat jij het moeilijk hebt. Misschien hebben ze ook al wel eens geprobeerd het bespreekbaar te maken, zodat ze jou kunnen helpen? Maar heb je schaamte om hulp te vragen?

Een enthousiaste werknemer levert een werkgever zoveel op, dat ze vaak bereid zijn de factuur voor de diensten van een mantelzorgmakelaar te betalen. Hoeveel het opbrengt? Lees het hieronder.

Werkgever?

Waarschijnlijk heb je die tobbende medewerker vast al opgemerkt? Belt voortdurend en met name in de pauze... Zit het hoofd nu bij het werk of toch thuis? De zorgen zijn van het gezicht af te lezen. Niet meer de opgewekte persoon als toen je hem leerde kennen.

 

Daarnaast kan je een mantelzorgmakelaar ook inzetten om in de organisatie de knelpunten in de combinatie arbeid en mantelzorg zichtbaar te maken:

Hoeveel mantelzorgers telt de organisatie? Landelijk is 4 op de 10 personen mantelzorger. Weet jij wie er mantelzorgt in jouw bedrijf?

Hoeveel productieverlies levert dat op?

 

Wat zijn de mogelijkheden om kosten te besparen door het initiëren van preventief beleid:

  • Het gemiddeld ziekteverzuim in Nederland ligt al 10 jaar stabiel rond de 3,9%*. Bij mantelzorgvriendelijke werkgevers is dat 1% lager: 2,9%;

  • De jaarlijkse omzetgroei van werkgevers in Nederland bedraagt: 3% (2015 t.o.v. 2014). Mantelzorgvriendelijke werkgevers realiseerden een omzetgroei van 4,3%;

  • In 2015 is het verloop van personeel bij mantelzorgvriendelijke werkgevers 4%. Het landelijk gemiddelde ligt op 6,1%.

Deze cijfers komen uit dit rapport:

 

 

Feiten en cijfers mei 2017

bottom of page