top of page

Over Sylvie

Mantelzorg is mooi, maar zwaar. Als je het zelf nooit eerder hebt hoeven doen, begrijp je niet hoe belangrijk en bevredigend het kan zijn om dit te doen voor je naaste. Maar het vreet energie, emoties en tijd, die je alleen kan doen, omdat het je naaste betreft!

 

Ik heb lange tijd in de tandheelkunde en de commercie gewerkt. Een paar jaar geleden rolde ik in de wereld van de zorg en merkte dat de hulp, die ik mensen daar kon bieden, dicht bij mijn hart lag. Aanvragen doen bij WMO, Wlz, Jeugdwet en de zorgverzekeringswet; helpen bij zorg, inkomen, werk, financiën, wonen en welzijn; uitzoeken wat voor clienten het beste zou zijn. Ik genoot van de lach op hun gezicht als ik het geregeld had voor mijn cliënten. Vond het lastig als aanvragen niet of gedeeltelijk niet toegekend werden. Mijn eigen ervaring met mantelzorg kwam daarbij goed van pas.

Tijdens mijn middelbare school tijd waren mijn ouders om en om ziek gedurende langere perioden. Niet bewust van de term draaiden mijn zussen en ik als jonge mantelzorgers het huishouden naast school. Een aantal jaren geleden heb ik zelf voor mijn zieke man gezorgd. Mijn zoon was in die tijd nog klein, maar wel een hele jonge mantelzorgers. Tot eind 2019 heb ik voor mijn moeder gemantelzorgd, opnieuw gedeeld met mijn zussen.

Mijn eerdere werk betrof vooral de cliënten, waarbij ik ook met de mantelzorgers te maken had. In mijn ogen een onlosmakelijke combinatie. Ik zag hoe zwaar en tegelijkertijd mooi het mantelzorgen kan zijn!

In de loop van 2018 kwam ik erachter dat er een opleiding is om deze groep te steunen. Onmiddellijk werd ik enthousiast om met de post HBO opleiding Mantelzorgmakelaar en onafhankelijk cliëntondersteuner te starten. Inmiddels heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging voor Mantelzorgmakelaars BMZM.

Ik ben lid voor de Beroepsvereniging van Cliëntondersteuners BMCM.

beeldmerk website.png
bcmbcirkelrgbmedium.jpg

​Een Mantelzorgmakelaar kan u helpen met de volgende zaken:

  • Het regelen, heraanvragen of wijzigen van passende zorg, wanneer u niet weet waar te beginnen

  • Talloze andere zaken waar u als mantelzorger of zorgvrager tegen aan loopt.

  • Het maken van belangrijke keuzes, zoals onder andere een PGB of  welke zorgorganisatie te kiezen. Maar ook de keuze voor opname of thuis blijven.

  • Het zoeken naar een oplossing om de mantelzorg te verlichten

Ook als u twijfelt of een mantelzorgmakelaar u kan helpen, bel of mail mij uw vraag. Blijf er niet mee zitten.

Indien ik u niet kan helpen, kan ik wel met u meedenken wie u wel zal kunnen helpen!

DSC_1219 kopie.JPG
bottom of page